Târgul Mierii, în weekend, la Câmpina - dcnews.ro

"Mii de împătimiți ai apiculturii și iubitori ai produselor stupului și-au dat întâlnire în acest weekend, la Câmpina, în cadrul celei de-a X-a ediții a Târgului Mierii. Pentru câmpineni, dar și pentru turiștii care vor ajunge în zonă, "Târgul Mierii" înseamnă, ca în fiecare an, posibilitatea de a cumpăra cele mai bune produse din stupi, echipamente apicole, pentru a schimba din experiențele apicultorilor, dar și de a participa și de a urmări numeroase concursuri, precum cel în care va fi ales cel mai bun degustător de miere, cel mai mare mâncător de miere sau cel mai dulce cuplu. Mascota târgului va încânta și în acest an copiii, cărora le vor oferi produsele stupului. Târgul, care reunește apicultori individuali și firme de profil din toată țara, dar și din Republica Moldova, are loc la Casa Tineretului din Câmpina și pe platoul din fața acestuia. La 8 ianuarie 2015 au fost sărbătoriți 512 ani de la primul târg apicol organizat de un câmpinean și consemnat documentar."

Târgul Mierii, organizat în Câmpina în zilele de 20, 21 și 22 februarie - ph-online.ro

"Apicultorii din cadrul Asociației Apicole Valea Prahovei și-au început activitatea încă din primele zile ale anului 2015, pregătind a X- a ediție a Târgului Mierii. Evenimentul se va desfășura la Câmpina, în zilele de 20, 21 și 22 februarie, fiind găzduit de Casa Tineretului pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Târgul Mierii adună laolaltă cei mai pricepuți apicultori din țară, dar și din Bulgaria, Republica Moldova și din Serbia. La manifestarea de anul trecut a fost prezentă o firmă importantă din Franța, care a expus la Câmpina linia de extracție a mierii prezentată la expoziția mondială Apimondia Kiev. Ca și în alți ani, participanții la târg vor găsi peste 20 de sortimente diferite din acest minunat produs al naturii- miere de salcâm, polifloră, tei, până la sortimente rare ca mierea de sânziene, dar și zeci de alte produse cu miere, de la cea cu nuci sau cu scorțișoară, până la celebrul hidromel. Totodată, meșteri populari cu ceramică, cusături tradiționale sau cioplitori în lemn vor fi prezenți la eveniment. Anul trecut, Târgul Mierii s-a bucurat, în cele trei zile, de prezența a peste 12.000 de vizitatori, iar apicultorii au comercializat tone de miere. Copiii vor fi distrați și în acest an de mascota târgului, Albina Nina, care reprezintă deliciul celor mici și le dăruiește miere, iar vizitatorii târgului se vor îndulci cu miere din butoiul pus cu generozitate la dispoziție de apicultori. Organizatorii plănuiesc pentru ediția din acest an câteva concursuri inedite pentru vizitatori. Târgul Mierii Câmpina, prin evenimentele găzduite, amploare și numărul de vizitatori, este cea mai importantă manifestare de acest fel din țară."

OCTAVIAN BELLU: AȘ DA O MEDALIE DE AUR TÂRGULUI MIERII DE LA CÂMPINA - phalert.ro

"Antrenorul lotului național de gimnastică, Octavian Bellu, a fost azi la Câmpina, pentru a participa la deschiderea Târgului Mierii. Marele sportiv a vizitat toate standurile, fiind foarte interesat de produse, dar și de apicultori, cu care a stat de vorbă. Bellu a rămas uimit de numărul mare de vizitatori de la Câmpina, în prima zi a târgului. Octavian Bellu a vorbit în fața participanților, subliniind importanța consumului de miere, mai ales în rândul celor mici. "Sunt de părere că mierea ar putea fi dată copiilor la școală, alături de corn și măr, fiind un produs natural necesar dezvoltării celor mici. Consumată cu moderație și de cei mai în vârstă, ca mine, mierea nu aduce decăt beneficii, chiar face minuni". Bellu a amintit și de faptul că târgul de la Câmpina a ajuns la a zecea ediție. "Cifra zece mie mi-a plăcut întotdeauna. Aș vrea să vă propun să acordați apicultorilor câte o medalie de aur cu această ocazie, făcută din ceară sau polen, din ce vreți dumneavoastră. Eu aș da o medalie de aur tuturor apicultorilor din România și organizatorilor acestui târg. Nu e ușor să fii apicultor în România, iar cei care continuă tradiția acestui eveniment merită o medalie de aur!" Miere și diverse preparate pe baza ei, echipamente apicole, accesorii, măști, stupi, rame, produse noi în domeniu sau orice produse care au legătură cu apicultura. Toate acestea se găsesc în acest week-end la Câmpina, la Casa Tineretului, ediția din 2015 fiind cea mai mare de până acum. Apicultorii se simt în largul lor la acest târg. Ei compară prețuri, studiază oferta și demonstrațiile practice, cer lămuriri, negociază și fac schimb de numere de telefon. Cei mai mulți vin anual la acest târg, pentru a se aproviziona cu cele necesare noului an apicol. Vizitatorii de ocazie nu au nici ei nimic de pierdut. Își pot face poze cu mascotele, gusta din mostrele gratuite sau cumpăra miere în diverse combinații."